© GERTs BLOGGBILDER

Natur Fåglar Insekter Sommar Vinter no registration needed counter

Svarttärna (Chlidonias niger )

Längd 22- 24 cm  Vingspann 63- 68 cm

 

Svarttärnan är ingen havslevande tärna utan föredrar blötängar och insjöar ,där den som en svart vadarfågel , snappar föda vid ytan istället för att på tärnors normala vis dyka efter födan. Under häckningstiden lever den farligt , äggen placeras på flytande vattenväxter och därför är boet ytterst känsligt för eventuella översvämningar.

En liten tärna , som småtärnan. Flyger som en stor svart svala och fladdrar hit och dit lågt över vattenytan under födosöket . Sotsvart huvud och buk , gråsvarta vingar , rygg och stjärt .

Föda :  Flyger lågt över vattenytan och snappar åt sig insekter eller små vattendjur. Kan jaga insekter högre upp i luften på svalmanér .

Förstora 

 

Inlagt 2015-06-02 19:07 | Läst 2416 ggr. | Permalink
Denna fågel har jag aldrig sett men så vackert den svingar omkring i luften.
Fint få se.
Ha bra onsdag på dig
Gun-Inger
Svar från gertphoto 2015-06-05 15:49
Tack Gun-Inger Den är som andra tärnor de flyger snabbt Men de fångar insekter istället för fisk Ha en skön helg : ) // Gert
Ännu en anonym snygging till fågel. Jag har sett den men ännu inte fått de bilder jag skulle önska.. Men jag visste inte hälften av vad du förmedlar här. Tackar för både bilder och info! Och Trönninge verkar ånyo vara värt en resa dit!
Ha det gott!
Eva
Svar från gertphoto 2015-06-05 15:54
Tack Eva Trevligt att du gillar mina bilder och info Gör gärna ett besök på Trönninge ängar ibland är det många fåglar ibland mindre Ha det skönt i helgen : ) // Gert
Aldrig hört talas om denna fågel. Jag lär mig något nytt varje gång du bloggar. Tänk om jag bara kunde komma ihåg allt också:)
Svar från gertphoto 2015-06-05 15:56
Tack Ingemar Trevligt att du gillar mina bloggar Vist kommer man ihåg Ha en skön helg : ) // Gert
Svarttärna har jag aldrig sett (tror jag). Men jag har blivit bortjagad av en silvertärna en gång när jag råkade komma för nära dess bo. Fina fåglar båda två!
Ha det fint!
//Tommy
Svar från gertphoto 2015-06-05 16:00
Tack Tommy Alla måsar och tärnor vill skyddar sina bon mot inkräktare Ha en skön helg : ) // Gert
Nyhet för mig och tackar för dom fina bilderna och informationen.
Ha det bra!
Svar från gertphoto 2015-06-05 16:02
Tack Mikael Roligt att du gillar bilder och info Ha en skön helg : ) // Gert
Tärnor känner jag till, svarttärna var nåt nytt, den ser ut som en Tärna med är kanske mörkare? Fina flyktbilder, dom är härliga att se i luften! Må gott, LO
Svar från gertphoto 2015-06-05 16:10
Tack LO Tärna och svarttärna är ganska lika Svarttärnan fångar insekter och små vattendjur så flyger den snabbt som en svala för att fånga insekter Ha en skön helg



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg