© GERTs BLOGGBILDER

Natur Fåglar Insekter Sommar Vinter no registration needed counter

Humle Slagsmål

Humlorna är sociala bin med drottning, hane och arbetare. De sociala humlornas samhällen är vanligen ettåriga. I tropikerna kan emellertid blandade (delvis fleråriga) samhällsstrukturer förekomma. Den övervintrande, befruktade honan bygger på våren ett bo, som ofta utgörs av ett övergivet mus- eller sorkbo, men som, beroende på art, kan anläggas på många olika platser. Honan fodrar ofta boet med gräs eller mossa. I detta bygger hon en stor vaxcell, där hon lägger sina ägg tillsammans med nektarblandat pollen som föda åt larverna. Denna första generation humlor, är alla arbetare (befruktningsodugliga honor) som i fortsättningen tar hand om de ägg drottningen lägger.

På sensommaren kläcks även hanar och nya drottningar. Hanarna samlar inte pollen och nektar (annat än för omedelbar, egen konsumtion) utan brukar flyga patrulleringsflykter längs en ofta förutbestämd bana medan de avger feromoner på punkter i terrängen för att locka till sig parningsvilliga ungdrottningar.

Fler bilder på  www.vigg5.se

Förstora 

Inlagt 2016-08-11 19:15 | Läst 8123 ggr. | Permalink
Humlor är så söta tycker jag, till skillnad från getingar som är jobbiga jäklar, fina bilder! Må fint, LO
Svar från gertphoto 2016-08-18 20:05
Tack LO Humlor är roliga att fota Getingar gillar jag inte Ha en skön kväll : ) // Gert
Attans snyggt fångat Gert! Och naturligt ljus ser det ut som. Det går så fort med insekter, vet inte om jag sett något slagsmål, verkar gå fredligt till i min trädgård. Men en gång byggde de i en fågelholk, det var trevligt.
Svar från gertphoto 2016-08-18 20:07
Tack Stefan Trevligt att du gillar mina humle bilder Ha en skön kväll : ) // Gert
Wow, slåss de verkligen..? Mycket intressant information att få ta del av. Jag vet att bisamhällen är mycket väl utvecklade och har en komplicerad social struktur. Minns böcker av Konrad Lorentz bland annat. Actionbilder med humlor var något helt nytt dock.
Hälsningar Lena
Svar från gertphoto 2016-08-18 20:12
Tack Lena Slåss kan de göra Men tetas gör de Humlor är snälla insekter Ha en trevlig kväll : ) // Gert
MYCKET intressant och fantastiska humlebilder! Första bilden är något extra, benen utfällda för landning precis som em månlandare!/ Björn T
Svar från gertphoto 2016-08-18 20:14
Tack Björn Trevligt att du gillar mina humle bilder Ha en trevlig kväll : ) // Gert
Fina bilder Gert och ny info för mig. Lärde mig också i sommar att honorna hos humlor kan stickas rätt bra. Kändes inte trevligt alls, med getingen är än dock värre att stickas av.
Svar från gertphoto 2016-08-18 20:19
Tack Mikael Vad roligt att du har lärt något av min info Getingar gillar jag inte Ha en trevlig kväll : ) // Gert



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg