© GERTs BLOGGBILDER

Natur Fåglar Insekter Sommar Vinter no registration needed counter

Minken har redan kräftpremiär i Vittsjön!

Mink (Neovison vison)

Nu har  minken fått minkvalpar på Skansenområdet  så nu gäller  det att skaffa mat till  tre hungra  ungar  det är att fånga  många KRÄFTOR   här har  mor mink som har  fångar  en fin KRÄFTA

Den vilda minken vistas främst i närheten av vattendrag, sjöar och våtmarker. Födan varierar, men utgörs sommartid i huvudsak av större kräftdjur, groddjur och mindre däggdjur (i Nordamerika främst bisam, i Europa smågnagare, hardjur och mullvad), samt sjöfågel, främst måsar och änder, speciellt ungar. Vintertid lever den huvudsakligen av fisk.

Det finns ett flertal godkända modeller av minkfällor som motsvarar kraven ur djurskyddssynpunkt. De fällor som ofta föredras är av typen slagfälla, där minken dödas omedelbart genom att en fjäderbelastad metalldel krossar kraniet.

I Sverige och Tyskland får mink jagas året om för att förebygga skador på annat vilt.

 De här bilderna är tagna i dammen vid gamla  sågen på Skansen området 

Minken  simmar  stolt med en KRÄFTA i munnen  som  blir  frukust  till de tre minkvalparna  

Se fler bilder på min hemsida  vigg5.se






Inlagt 2018-07-30 16:14 | Läst 5209 ggr. | Permalink
Fina djur som tyvärr ställer till skada. Unnar minkfamiljen en god kräftmåltid. Största skadan står människan för som tagit hit den. Som man bäddar får man ligga. Hörde en debatt om minkfarmarna. V vill stänga alla minkfarmar rakt av. S vill utreda som vanligt, man vill titta på det. Det är mycket pengar tycker försvararna så det går för djurplågeriet.
Sten
Svar från gertphoto 2018-07-31 14:21
Tack Sten Vist gör de skada De tar många and ungar fågel ägg och kräftor Ha en bra dag hälsningar Gert
Ja, Minken är ett elände! Såg på TV nyligen att man snart sätter in nya fällor som är automatiserade och kan döda 30 Minkar utan tillsyn, det kanske var fler t.o.m.. Naturen själv tar hand om de Minkar som dödas.. I skärgården är det katastrof med Minkar..
Hälsn!
Svar från gertphoto 2018-07-31 14:24
Tack Jan Minken är inte välkommen någon stans men de är inte så lätta att fånga Ha en skön dag Hälsningar // Gert
Visst är de söta, men jag gillar inte deras närvaro, de kan gå hårt åt fågelungar. Tyvärr finns det folk som släppt ut dem i naturen i stora mängder, minkfarmar ser jag inte som nödvändiga för landet.
Svar från gertphoto 2018-07-31 14:33
Tack Stefan De är. söta när de är små sen när de blir stora gör de mycket skada I denna damm som minken är fotograferad besöktes av mink i fjol också så när de skall fiska kräfta så var det endast tre kräftor kvar Ha en skön dag i värmen // Gert
Men våra naturliga mårddjur, som Vesslor o Illrar, tar inte dom kräftor o fågelägg? Dom är söta, men jag förstår att dom ställer till stor skada, fin bild Gert, Hälsn, LO
Svar från gertphoto 2018-07-31 14:36
Tack LO Du har rätt att de gör mycket skada på fågelungar och ägg Ha en bra dag i värmen // Gert



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg